El primer clàssic inclusiu ja és història

9 desembre 2017, Madrid. Era igual si guanyava el Barça, el Madrid, el Rayo, l’Atlético o qui fos. El gran triomfador del Festival Naturhouse Inclusive Football ja es coneixia abans de començar a jugar-se els partits. Havien de guanyar els valors. I van guanyar.
El gol de penal del Pere Ribes, un noi cec, ajudat per un benjamí del Barça. Les parades del porter amb una discapacitat del Reial Madrid. L’amistat mostrada pels nois del Barça i el Madrid, Anna Vives, una culé de tota la vida, jugant amb la samarreta del Reial Madrid, jugadors del Barça i Madrid dinant junts després del partit, l’esforç dels jugadors benjamins que els van fer de guia … i així podríem seguir, amb nombroses mostres de solidaritat i més de 2.000 persones a les grades donant el seu suport a la inclusió.

Divendres amb la presentació del torneig, i els consells de Xavi Estrada, àrbitre FIFA, ja s’intuïa que dissabte passaria alguna cosa molt gran. I així va ser: FC Barcelona, ​​Reial Madrid, At.Madrid, Rayo Vallecano, Getafe, Logroñés i Breogán es van unir per la igualtat social jugant cada equip 8vs8 (4 benjamins i 4 persones amb una discapacitat per club). Espectacle de joc en equip, i en tocar els 8 components la pilota, el premi d’un penal a favor. Els gols no van comptar. És una metodologia, Inclusive Football, educativa. Vicente Del Bosque i el president de Naturhouse Félix Revuelta van animar feliços des de la grada.
Un dia per a la història. Que continuaran aquest 2018 amb nous Festivals Naturhouse Inclusive Football a Espanya i a l’estranger.