Emotiu entrenament de futbol inclusiu de l’Aleví D

Els joves jugadors blaugrana han viscut una experiència inoblidable compartint una sessió de treball amb un grup format per nou nois i noies amb necessitats especials de la Fundació Itinerarium, amb els quals disputaran el proper diumenge el Dia del Futbol Inclusiu a Santa Coloma de Gramenet.
IMG_4860

L’Aleví D ha protagonitzat una experiència humana inoblidable. Els joves jugadors blaugrana, acompanyats pels seus entrenadors Daniel Horcas i Miguel Ángel Caldeón, han compartit l’entrenament amb un grup format pernou nois i noies amb necessitats especials de la Fundació Itinerarium, amb els quals el proper diumenge 24 d’abril disputaran el Dia del Futbol Inclusiu al Nou Municipal de Santa Coloma de Gramenet. L’entrenament ha estat tan emotiu que al final d’aquest, quan l’àrbitre de Primera Divisió Xavier Estrada,col·laborador de la Fundació Itinerarium, ha preguntat als jugadors de l’Aleví D què havien après amb aquesta experiència, les respostes han estat molt sinceres: “A treballar en equip”,“a confiar en el company” i, sobretot, “l’enorme dificultat que té jugar a futbol quan ets cec”. L’experiència, per tant, ha valgut la pena. Només cal mirar el tuit que ha fet l’Anna Vives al seu compte personal en acabar l’entrenament: “Els somnis es compleixen. Entrenament inclusiu amb els nois de la Masia abans de diumenge”.

Els jugadors de l’Aleví D i els nois i noies de la Fundació Itinerarium, es tornaran a trobar diumenge a Santa Coloma de Gramenet en el Dia del Futbol Inclusiu. Cada equip que participa en aquesta jornada tan especial estarà format per vuit jugadors: quatre jugadors amb necessitats especials i quatre sense. El primer partit que es jugarà serà el que enfronti el FC Barcelona i el RCD Espanyol (11.00 h). A continuació es jugarà el Futsal Vilassar de Mar-Pineda de Mar (12.30 h) i el Fundació Grama-Gimnàstic Manresa (13.15 h). El fill del seleccionador espanyol, Álvaro del Bosque i Anna Vives, els dos amb síndrome de Down, jugaran una part amb l’Aleví D del Barça i l’altra amb l’aleví de l’Espanyol sota l’atenta mirada del seleccionador Vicente del Bosque, que dóna el màxim suport a la iniciativa de la Fundació Itinerarium.

Han conegut les regles

Avui els jugadors de l’Aleví D han conegut les regles d’aquest esport sota la direcció de l’àrbitre Xavier Estrada. Els joves jugadors blaugrana han descobert que, per exemple, no hi ha fores de banda i que cada vegada que els vuit jugadors de l’equip toquen la pilota, en un exemple de joc col·lectiu, es decreta un penal a favor. Tot sempre amb l’objectiu d’afavorir la integració de nois i noies amb necessitats especials (persones cegues, sordes, amb mobilitat reduïda, síndrome de Down o amb dificultats intel·lectuals/mentals) i conscienciar les entitats esportives de la importància d’integrar equips inclusius en els seus clubs. A l’entrenament d’avui un dels moments més emocionants ha estat quan els jugadors de l’Aleví D s’han posat un antifaç i, a cegues, han estat els nois de la Fundació Itinerarium qui els han guiat per poder controlar la pilota. Ha estat l’exemple perfecte del que suposa el treball en equip i la integració mitjançant l’esport. Diumenge, a Santa Coloma de Gramenet, viurem la segona part d’aquesta extraordinària experiència en el Dia del Futbol Inclusiu.