Metodologia

met-sordes1met-menta1met-ale1cegues2met-redu1

 

Metodologia creada per la Fundació Itinerarium on els nois/es -amb i sense necessitats especials-entrenen i juguen a futbol junts dins la mateixa estructura d’un club esportiu.

Les proves pilot que portem fent demostren la seva efectivitat: millorant la formació del futbol base del club, creant relacions d’amistat noves, potenciant l’empatia i una educació centrada en els valors. Es redueixen també els insults dels pares a les grades entenent que formen part d’un club social reconegut.

La Fundació Itinerarium compta amb un seguit de professionals del món social i esportiu que desenvolupen i gestionen aquesta metodologia als clubs de futbol, seleccionant les persones amb necessitats especials, així com els entrenaments i la coordinació amb el club perquè s’ha afegeixin nois/es d’altres categories: especialment alevins.

La Fundació Itinerarium selecciona els clubs i els reconeix amb el segell ‘Inclusive Football’ conjuntament amb el Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Cada any la Fundació organitza un campionat per promocionar aquest nou esport amb el suport de personalitats destacades del món del futbol.

 

En aquest link pots descarregar el dossier amb els entrenaments inclusius: Clica aqui.